Yhdistyksen säännöt


1 § YHDISTYKSEN NIMI,
KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE
Yhdistyksen nimi on Karjasillan Asukasyhdistys ry ja kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Karjasillan kaupunginosa ja yhdistyksen rekisteröimis- ja pöytäkirjakieli on suomi. Suhteessa poliittisiin puolueisiin yhdistys on itsenäinen ja sitou-
tumaton.

2 § TARKOITUS
Yhdistyksen tarkoituksena on:
a) toimia jäsentensä yhdyssiteenä.
b) valvoa jäsentensä paikallisia ja yleisiä etuja.
c) edistää kiinteistönomistukseen ja hallintaan liittyviä toimintoja. d) parantaa asuinalueen viihtyisyyttä ja tukea sen kehittämistä.

3 § TOIMINTA
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
a) tekee esityksiä ja aloitteita viranomaisille ja eri yhteisöille.
b) järjestää kokouksia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia.
c) harjoittaa tiedotus-, neuvonta- ja koulutustoimintaa.
d) järjestää viihde-, urheilu- ja liikuntatapahtumia, retkiä ja matkoja sekä järjestää nuorisoa kiinnostavaa muuta vastaavaa toimintaa.
e) avustaa ja tukee jäseniään antamalla neuvoja ja tekemällä esityksiä sekä muulla vastaa- valla tavalla näiden yhteisten etujen kehittämisessä.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi:
kerätä jäsenmaksuja sekä järjestää asianomaisella luvalla
arpajaisia ja rahankeräyksiä
perustaa rahastoja, joiden ohjesäännöt yhdistyksen kokous vahvistaa
omistaa jäsentensä virkistyskäyttöön tarkoitettuja maa-alueita ja hallita toimin- taansa varten tarpeellisia kiinteistöjä
Yhdistys voi liittyä jäseneksi valtakunnallisiin ja paikallisiin jäsentensä etuja ajaviin liittoi- hin ja yhdistyksiin tai erota niistä yhdistyksen kokouksen palo, joi en orattanut: 5 ainakin 2/3 läsnäolevista jäsenistä.

4 § YHDISTYKSEN JÄSENET

Yhdistyksen jäseneksi pääsee henkilö, joka yhdistyksen toiminta-alueella omistaa kiinteis tön tai osan siitä tai hallitsee sellaista osakkeenomistajana tai muu alueella asuva henkilö, jonka johtokunta jäseneksi hyväksyy.
Yhdistyksen kokous voi johtokunnan esityksestä erottaa jäsenen, joka on jättänyt täyttä- mättä ne velvoitukset, joihin on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen toiminnassa ansioitunut jäsen voidaan yhdistyksen kokouksen päätöksellä nimittää kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi.

5 § JÄSENMAKSUT
Jäsenet suorittavat yhdistykselle jäsenmaksua, jonka suuruuden yhdistyksen vuosikokous
määrää kutakin vuotta varten erikseen.

6 § YHDISTYKSEN JÄSENMAKSUSTA VAPAUTETAAN
a) kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi nimitetty yhdistyksen jäsen.
b) vapaajäsenet säilyttävät kaikki maksavan jäsenen oikeudet yhdistyksen toiminta-alueella
asuessaan.

7 § JOHTOKUNTA
a) Yhdistyksen lainmukaisena hallituksena toimii ja sen asioita hoitaa yhdistyksen täysi- ikäisistä jäsenistä valittu johtokunta, jonka muodostavat yhdistyksen vuosikoko- uksen valitsemat puheenjohtaja sekä vähintään kuusi (6) ja enintään kymmenen (10) varsinaista jäsentä sekä vähintään kaksi (2) ja enintään kuusi (6) varajäsentä. b) Uuden johtokunnan tulee pitää järjestäytymiskokouksensa neljän viikon sisällä valin- nasta ja valita keskuudestaan varapuheenjohtaja ja sihteeri. Yhdistyksen rahastonhoi- taja ja mahdolliset muut tarvittavat virkailijat voidaan valita myöskin johtokunnan ulkopuolelta yhdistyksen jäsenistä tai jäsenten perheeseen kuuluvista henkilöistä. c) Johtokunta voi nimetä avukseen tarpeelliseksi katsomiaan tilapäisiä työryhmiä kul- loinkin erikseen nimettyä asiaa tai tehtävää varten. Työryhmään tulee kuulua vähintään yksi johtokunnan jäsen.
d) Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta kun he katsovat siihen aihetta olevan tai kun vähintään kaksi (2) johtokun- nan jäsentä sitä vaatii.
e) Johtokunta on päätösvaltainen kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet jäsenistä on paikalla.

7 § JOHTOKUNTA
a) Yhdistyksen lainmukaisena hallituksena toimii ja
sen asioita hoitaa yhdistyksen täysi- ikäisistä jäsenistä valittu
johtokunta, jonka muodostavat yhdistyksen vuosikoko- uksen valitsemat
puheenjohtaja sekä vähintään kuusi (6) ja enintään kymmenen (10)
varsinaista jäsentä sekä vähintään kaksi (2) ja enintään kuusi (6)
varajäsentä. b) Uuden johtokunnan tulee pitää järjestäytymiskokouksensa
neljän viikon sisällä valin- nasta ja valita keskuudestaan
varapuheenjohtaja ja sihteeri. Yhdistyksen rahastonhoi- taja ja
mahdolliset muut tarvittavat virkailijat voidaan valita myöskin
johtokunnan ulkopuolelta yhdistyksen jäsenistä tai jäsenten perheeseen
kuuluvista henkilöistä. c) Johtokunta voi nimetä avukseen tarpeelliseksi
katsomiaan tilapäisiä työryhmiä kul- loinkin erikseen nimettyä asiaa
tai tehtävää varten. Työryhmään tulee kuulua vähintään yksi johtokunnan
jäsen.
d) Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä
ollessa varapuheenjohtajan kutsusta kun he katsovat siihen aihetta
olevan tai kun vähintään kaksi (2) johtokun- nan jäsentä sitä vaatii.
e) Johtokunta on päätösvaltainen kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet jäsenistä on paikalla. Johtokunnan varsinaisten jäsenten toimikausi on kaksi vuotta vuosikokouksesta lukien, kuitenkin niin, että vuosittain on Puheenjohtajan sekä kaikkien varajäsenten toimikausi on yksi vuosi. erovuorossa puolet varsinaisista jäsenistä.
g) Johtokunnan varsinaisen jäsenen erotessa kesken toimikauden, varajäsen siirtyy hänen tilalleen toimikauden loppuun saakka.

h) Yhdistyksen puheenjohtajan erotessa kesken toimikauden, varapuheenjohtaja siirtyy yhdistyksen puheenjohtajaksi ja johtokunta valitsee keskuudestaan uuden varapuheenjohtajan toimikauden loppuun saakka.
i) Johtokunnalla on oikeus yhdistyksen nimissä tehdä velkasitoumuksia vain yhdistyksen kokouksen siihen valtuuttamana.
Johtokunnan tulee:
a) valvoa, että toiminnassa noudatetaan yhdistyksen sääntöjä, yhdistyslakia ja yhdistyksen kokouksen tekemiä päätöksiä.
b) huolehtia, että näiden sääntöjen 2 § ja 3 §:n tarkoitusta ja toimintaa toteutetaan.
c) hyväksyä uudet jäsenet sekä antaa yhdistyksen kokoukselle lausuntonsa niistä jäsenha- kemuksista, joita ei ole hyväksytty.
d) huolehtia, että yhdistyksen jäsenistä pidetään tarkkaa luetteloa, johon merkitään kaikki lain edellyttämät sekä yhdistyksen toiminnassa tarvittavat tiedot.
e) vastata yhdistyksen talouden hoidosta ja toiminnasta.
f) valmistella toimikuntien tarve yhdistyksen vuosikokoukselle.
g) antaa yhdistyksen kokoukselle kertomus edellisen vuoden toiminnasta ja tileistä. h) tehdä yhdistyksen kokoukselle esitys alkavan kauden toiminnasta ja taloudesta. i) tehdä yhdistyksen kokoukselle esitys kunniapuheenjohtajan tai
kunniajäsenen nimittämisestä.
j) valvoa toimikuntien työskentelyä.
8 §
YHDISTYKSEN NIMENKIRJOITTAJAT
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, aina jompikumpi yh- dessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
9 $
TOIMINNAN JA TILIEN TARKASTUS
a) Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain.
3
b) Yhdistyksen hallintoa, omaisuutta ja tilejä tarkastavat kaksi (2) tilintarkastajaa, joiden on annettava kirjallinen lausuntonsa tarkastuksen tuloksesta yhdistyksen vuosi- kokoukselle. c) Tarkastusta varten johtokunnan on jätettävä tilintarkastajille yhdistyksen kokousten ja johtokunnan kokousten pöytäkirjat sekä tili ja muut asiakirjat vähintään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
d) Tilintarkastajien tulee tarkastuksen toimitettuaan jättää tilit ja muut asiakirjat tarkastus- kertomuksen ohella johtokunnalle viimeistään neljä (4) päivää ennen vuosikokousta.


10 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET

a) Vuosikokous pidetään vuosittain johtokunnan määräämänä päivänä helmi-huhtikuun b) Ylimääräinen kokous pidetään kun johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen jäsenistä sitä kirjallisesti erityisesti ilmoitettua asiaa varten johtokunnalta vaatii.
c) Kutsu varsinaisiin kokouksiin annetaan viimeistään seitsemää (7) päivää ja muihin yh- distyksen kokouksiin viimeistään kolme (3) päivää ennen kokousta julkaisemalla toimialueella yleisesti leviävässä sanomalehdessa tai jäsenille toimitettavalla kirjal- lisella kutsulla sen mukaan kuin vuosikokous on päättänyt.
d) Yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi tarkoitetut jäsenten tekemat ehdotukset on jätet- tävä johtokunnalle viimeistään kaksikymmentä (20) päivää ennen kokousta.
e) Yhdistyksen kokouksessa voidaan keskustella muistakin kuin kokouskutsussa maini- tuista asioista, näistä voidaan tehdä päätös kuitenkin vain, jos kokous on yksi- mielinen, ottaen kuitenkin huomioon yhdistyslain 14 §:n määräykset.

11 § VUOSIKOKOUS
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
a) kokouksen avaus.
b) valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa.
c) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
d) hyväksytään kokouksen työjärjestys.
e) esitetään tilinpäätös ja toimintakertomus ja tilintarkastajien lausunto. f) päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden
myöntämisestä tilivelvollisille.
g) vahvistetaan toimintasuunnitelma.
h) vahvistetaan jäsenmaksun suuruus, perintäaika ja -tapa.
i) vahvistetaan toimihenkilöiden palkkiot.
j) vahvistetaan talousarvio.
k) valitaan yhdistyksen puheenjohtaja, joka toimii samalla johtokunnan puheenjohtajana. 1) vahvistetaan johtokunnan jäsenten lukumäärä 7 §:n määräysten mukaisesti.
m) valitaan johtokunnan varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä
varajäsenet sijaisuusjärjestyksessä.
n) valitaan kaksi (2) tilintarkastajaa ja heille varamiehet.
o) asetetaan tarpeelliseksi katsottavat toimikunnat ja valitaan niiden jäsenet. p) valitaan tarvittaessa edustajat liiton, paikallisjärjestön ja
muiden elinten luottamustoimiin.
r) käsitellään kokouskutsussa mainitut yhdistyksen jäsenten esittämät asiat. s) päätetään yhdistyksen kokousten koollekutsumistavasta.
t) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.