Karjasillan Asukasyhdistys ry.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013


Yleistä

Karjasillan Asukasyhdistys ry toimii Oulun kaupungissa Karjasillan kaupunginosassa. Yhdistyksen tarkoitus on asukkaiden yhteistoiminnan lisääminen. Asukasyhdistys vie alueen asukkaiden aloitteita ja toiveita eteenpäin kaupungin hallintoon päin sekä jakaa kaupungin antaman, aluetta koskevaa informaatiota alueen asukkaille. Kaupungin hallinnossa lähin yhteistyökumppani on Pasi Laukka. Hän toimii yhteisötoiminnan päällikkönä. Aluetyöntekijänä Höyhtyän suuralueella ja Karjasillan tuvalla on toiminut Sirpa Laitala.

Yhteiskunta tukee rahallisesti asukasyhdistystä, mutta myös omaa tulonhankintaa tarvitaan toiminnan ylläpitämiseksi.

Yhdistyksen toiminnan edelleen kehittämiseksi toivotaan ja pyritään saamaan lisää uusia, aktiivisia jäseniä.

Yhdistyksen ylläpitämä asukastupa on asukkaiden käytössä. Asukastupa tarjoaa ateria-, ompelu- ja atk- palveluja. Yhdistys on ns. kolmannen sektorin työnantaja.


Asukasyhdistyksen toiminta

Asukasyhdistys järjestää perinteiseen tapaan myös vuonna 2013 seuraavat tapahtumat:

 • Lasten hiihtokilpailut Uumajan puistossa maaliskuun 10. päivä
 • Kesäjuhla Uumajan puistossa elokuun 11. päivä klo 13.00 - 15.00
 • Pihakirppis Karjasillan alueella kesäkuun 8. päivä
 • Pikkujoulujuhla joulukuussa asukastuvalla
 • Romukeräys toukokuun 7. päivä
 • Puutarhajätekeräys toukokuun 13. - 17. päivä
 • tuvalla toimivat perhe- ja seniorkerho
 • Lumenveistokilpailu
 • Karjasillan katutanssit
 • Joulumyyjäiset
 • Taimenvaihtopäivä
 • Näytelmäkerho
 • Turvapäivät
 • Pyöräsuunnistus
 • Lapsille muskari ja satunti perhekerhossa
 • Remonttipäivät

Tapahtumia pyritään kehittämään edellisvuosien kokemusten perusteella. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myyjäisiä, retkiä, vierailuja sekä talkoita.

Taiteiden päivää viettoon osallistutaan perinteisin.

Asukasyhdistys jakaa kaksi 50 €: n stipendiä Teuvo Pakkalan koulun ala-asteen ja Karjasillan lukion päättäville kahdelle karjasiltalaiselle oppilaalle, perusteena kaveruus ja ystävällisyys.

Yhdistys on edustajiensa välityksellä mukana Höyhtyän suuralueen alueellisessa yhteistyöryhmässä. Yhdistys osallistuu tupaverkoston toimintaan sekä alan seminaareihin ja koulutustilaisuuksiin.

Karjasiltaa koskevia katu- ja viheralueiden parantamishankkeita viedään edelleen kaupungille tiedoksi.

Palvelujen kehittämisen pohjaksi asukasyhdistys tekee alueellaan kyselyjä, joissa kartoitetaan asukkaiden toiveita ja tarpeita.

 

Tiedotustoiminta

Karjasillan Asukasyhdistys ry:n Karjasiltalainen -lehti julkaistaan syksyllä ja jaetaan kaikkiin Karjasillan talouksiin. Lehteä jaetaan noin 1800 kpl. Karjasiltalainen -lehden lisäksi ajankohtaisista asukasyhdistyksen asioista tiedotetaan asukkaille talouksiin jaettavilla omilla tiedotteilla.

Tapahtumista ja ajankohtaisista asukasyhdistyksen asioista tiedotetaan myös asukastuvan, lähikaupan, kaupungin ja kirjaston ilmoitustauluilla sekä asukastuvan kotisivuilla.  Facebookissa Karjasillan Asukasyhdistys ry:n sivuilla voi kertoa mielipiteensä tai osallistua keskusteluun karjasiltalaisia kiinnostavista asioista.

Oulun kaupungin Internet-sivustossa on asukasyhdistysten ja lähidemokratian sivuilla ilmoitustaulu, joista eräs kuuluu Höyhtyän suuralueelle. Myös tähän ilmoitustauluun voidaan lähettää Karjasillan asukastuvan ilmoituksia. Tapahtumista tiedotetaan sanomalehti Kalevan Oulussa tapahtuu–palstalla ja tarpeen mukaan maksullisilla ilmoituksilla.

 

Ektakompus Oy

Karjasillan Asukasusyhdistys on lopettanut kotipalvelun tarjoamisen syyskuun lopussa. Samoin on luovuttu kotitalkkarin töistä sekä lumihommista. Asiakkaille on suositeltu palveluiden tilaamista Ektakombus Oy:ltä, jonka omistajana Karjasillan Asukasyhdistys on kahdentoista muun Asukasyhdistyksen ja Oulun kaupungin kanssa. Asukasyhdistys pyrkii toiminnassaan vaikuttamaan Ektakompuksen menestymiseen markkinoilla. Puheenjohtaja Erkki Luttinen on osallistunut Ektakompuksen toimintaan hallituksen jäsenenä. Hallitusneuvottelukunnan jäsenenä on toiminut Erkki Luttinen ja varajäsenenä Maila Jokela.

 

 

Asukastupatoiminta

Asukastupa on jatkossakin kaikkien karjasiltalaisten kokoontumispaikka. Asukastuvasta kehitetään entistä toiminnallisempi käytön muotoutuessa asukkaiden tarpeiden mukaan.

Asukastupa pidetään asiakkaille avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00. Tarvittaessa aukioloaikoja voidaan muuttaa.

Toimintavuoden 2012  lopussa Karjasillan asukastuvalla oli työssä 3 palkkatuella palkattua työntekijää. Työvoiman tarve tulee olemaan samaa suuruusluokkaa vuonna 2013. Kesällä pyritään työllistämään nuoria ”kesätyöseteliläisiä” ympäristön hoidossa ja tuvan avustavissa tehtävissä.

 

Asukastuvalla ruokaillaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10.30 -13.30.

Asukastuvalla on tietokoneita, jotka tulostuspalvelua lukuun ottamatta ovat veloituksetta asiakkaiden käytössä. Kaikilla koneilla on tätä nykyä laajakaista-internetyhteys. Tuvalla on myös maksuton PAN-OULU langaton Internet-yhteys. Asukastupa järjestää ATK-peruskoulutusta opetusjaksoissa. Koulutusta kehitetään edelleen asiakkaiden toivomusten mukaan.

Asukastuvalta saa apua mm.  ompelu- ja atk-tehtävissä ja lisäksi  asiointiapua.

Tuvalle on tilattu sanomalehti Kaleva.

Asukasyhdistykseltä voi saada käyttöön  tuvan välityksellä hakesilppuria, painepesuria, ulkogrilliä, puunhalkaisukonetta ja telttakatoksia (6m x 4m ja 3m x 3m kokoisia).

Asukastuvalla järjestetään erilaisia tilaisuuksia myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tupaa annetaan käyttöön myös yhteisöille, yrityksille ja yksityisille henkilöille.

Asukastuvan kehittäminen

Lapset voivat vanhempiensa kanssa käyttää asukastuvan tiloja erilaisiin puuhasteluihin. Tilat ovat sadepäivinä myös Uumajan-puiston leikkijöiden käytössä.

Selvitellään nuorisoa kiinnostavaa toimintaa, jota voisi järjestää tuvalla. Yhteistyötä tässä tehdään nuorisoasiainkeskuksen, nuorisojärjestöjen, seurakunnan tai vapaaehtoisten vanhempien kanssa.

Toimintaa kehitetään edelleen mm. säännöllisten harrastuspiirien aikaansaamiseksi, sekä järjestetään kursseja ja näyttelyitä.

Asukastuvan toiminnan kehittämiseksi asukastupa pyrkii täydentämään ja uusimaan välineitä ja laitteita aina tarpeen tullessa.