Karjasillan

Asukasyhdistys ry. toimintakertomus    vuodelta 2012

Johdanto

Karjasillan Asukasyhdistys ry toimii Oulun kaupungissa Karjasillan kaupunginosassa. Yhdistys on perustettu 16.11.1949 Karjasillan seurakuntakodissa. Yhdistyksen tarkoituksena on asukkaiden hyvinvoinnin ja yhteistoiminnan kehittäminen. Asukasyhdistys vie alueen asukkaiden aloitteita ja toiveita eteenpäin kaupungin hallintoon päin sekä jakaa kaupungin antamaa, aluetta kokevaa informaatiota alueen asukkaille. Yhdistys hoitaa myös Karjasillan asukastuvan toimintaa ja samalla työllistää vuosittain useita henkilöitä. Järjestää pihakirpputoritoimintaa sekä erilaista virkistystoimintaa alueen asukkaille ja tuvan henkilökunnalle.

 

Yhdistyksen toiminta

Karjasillan Asukasyhdistys ry:n johtokunta piti kokouksia kuusi kertaa asukastuvan tiloissa vuonna 2012 (23.2., 28.3., 20.6., 31.7. ja 28.11.).   

Karjasillan Asukasyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 15.3.2012 klo 18:00 asukastuvan tiloissa. Puheenjohtajaksi valittiin Erkki Luttinen varsinaisiksi jäseniksi Johanna Pylkkänen, Katri Nuutinen, Erkki Lehto ja Maila Jokela.  Vanhoina jäseninä jatkoivat Jarkko Väisänen, Marjatta Viio, Marika Klami ja Juhani Kovala. Varajäseniksi valittiin sijaisuusjärjestyksessä  Jere Klami, Sylvi Rautio ja Leena Saarela. Toiminnantarkastajat Raija Tuhkanen ja Ritva Väyrynen, varalle Helinä Kinnunen ja Anna Wiman. Yhdistyksen pitkäaikainen jäsen ja tilintarkastaja Aulis Natri on siirtynyt ajasta iäisyyteen.

 

Karjasillan Asukasyhdistys ry:n johtokunnan järjestäytymiskokous pidettiin torstaina 28.3.2012 asukastuvalla. Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Jarkko Väisänen, sihteeriksi Maila Jokela ja rahastonhoitajaksi Juhani Kovala.

Yhdistyksen jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli vuonna 2012 yhteensä 374.

Yhdistyksen edustajana Höyhtyän suuraluetoimikunnassa on toiminut Erkki Luttinen ja Erkki Lehto.

Työsuojelupäälliköksi nimettiin Pentti Rapo johtokunnan kokouksessa 19.5.2011.

Yhdistys on osallistunut tupaverkoston toimintaan ja lisäksi on osallistuttu seminaareihin ja koulutustilaisuuksiin.

 

Toukokuussa koulujen päätyttyä, asukasyhdistys palkitsi Teuvo Pakkalan ala-asteen kuudennen luokan päättäneet karjasiltalaiset Otto Ikonen ja Elsa Ojutkangas sekä Karjasillan lukiosta valmistuneet ylioppilaat Kaisa Hulkko ja Juha Kaleva 50 € stipendillä.

 

Kesän pihakirppis pidettiin Karjasillan alueella 9.6. lauantaina klo 10:00 – 15:00. Myyjiä oli 77:ssa pihassa. Asiakkaita oli liikkeellä edellisvuosien tapaan. Sää suosi.

 

Karjasiltalainen 2012 – lehti ilmestyi marraskuussa. Lehden vastuuhenkilöksi valittiin Jarkko Väisänen ja Juhani Kovala. Painosmäärä oli 1700 kpl ja painopaikka Joutsen Media. Lehti jaettiin Karjasillan kaikkiin talouksiin ja Oulun kaupungin palvelupaikoille.

.

 • Rautaromunkeräys 9.5.2012 toteutettiin yhdessä Höyhtyän suuralueen kanssa. Romua kertyi yksi iso lavallinen.
 • Puutarhajätteiden keräys suoritettiin 14.–21.5.2012. Kohteita oli noin 200.

 

Yhdistyksen vapaa-ajan toiminta

Karjasillan lasten hiihtokisat pidettiin sunnuntaina 11.3.2012 klo13:00 Uumajan puistossa. Osallistujia oli 42. Sää suosi kilpailijoita sekä kannustamaan tulleita vanhempia ja muuta yleisöä. Pientä pakkasta piteli ja suksi luisti mukavasti.

 

Kesäjuhlat järjestettiin Uumajan-puistossa sunnuntaina 12.8.2012 klo 13:00 – 15:00. Tervetulotoivotuksen piti puheenjohtaja Erkki Luttinen. Musiikista vastasi Karjasillan Cowboys. Lapsia ja aikuisia kyyditsi Kalevi Hämäläinen hevosellaan. Mukana olivat kirppis kauppiaat. Yhdistys tarjosi salaattia sekä myi makkaraa, kahvia ja pullaa.

Lapsille oli ongintaa ja arpajaiset kaikille. Paikalla oli VPK:n paloauto ja poliisi. Sää suosi tapahtumaa.

 

Osallistuttiin suuralueen järjestämään Elotori tapahtumaan Caritas kylässä 23.8.2012 ja lasten urheilukilpailuihin Nokelan kentällä 29.8.2012.

Yhdistyksen tupatoiminta

Karjasillan asukastupa sijaitsee keskeisellä paikalla Karjasillan sydämessä Rehulantie 1:ssä. Asukastupa on kaikkien alueen asukkaiden ja muidenkin kokoontumispaikka. Tuvan toimintaa on kehitetty asukkaiden tarpeiden mukaan.

 

Karjasillan Asukasyhdistys ry. on ns. kolmannen sektorin työnantaja, joka saa tukea työllistämiseen: työvoimatoimiston työmarkkinatukimäärärahoista ja Oulun kaupungilta. Työntekijät ovat työllistetty palkkatuella. Asukastuvalla oli töissä keskimäärin 3 henkilöä.

 

Asukastupa on ollut avoinna arkisin klo 9:00 – 15:00. Tuvalla on ollut tarjolla maittava ateria maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10:30 – 13:30. Ruokailijoita on käynyt runsaasti läpi vuoden, noin 180 ruokailijaa kuukaudessa. Yhdistys tarjosi asiakkailleen joulupuuron asukastuvalla keskiviikkona 19.12.2012.

 

Tuvalla on ollut asiakkaiden käytössä kolme tietokonetta, joissa kaikissa Internet-yhteys ja langaton PAN-OULU Internet. Osaava henkilökunta on myös neuvonut asiakkaita pulmatilanteissa paikan päällä. Jonkin verran on myös käyty asiakkaiden kotona suorittamassa tietokoneiden huoltoa ja päivitystä. Keittiöhenkilökunta on suorittanut hygieniapassin, ja keittiöllä toimii omavalvonta­järjestelmä.

 

Ruokapäivinä on asukastuvalla ollut innokkaita keskustelurinkejä, jotka käsittelivät mm. vanhoja Karjasillan asioita, urheilua, päivän polttavia asioita ja tapahtumia. Asukastuvan tarjontaan kuului maittava kotiruoka, asiantunteva ompelupalvelu. Päivän lehti on ollut kaikkien luettavissa. Tuvalla on ollut mahdollista tulostaa dokumentteja, ottaa kopioita ja laminoida erilaisia papereita.  Karjasillan alueelle on jaettu vuoden kuluessa runsaasti tiedotteita.

Asiointiapua on annettu vanhusväestölle ja muille tarvitseville. Asukastuvalta on vuokrattu katoksia, hakesilppuria, klapikonetta, kaasugrilliä ja painepesuria. Kysyntää on ollut varsinkin oksasilppurille, klapikoneelle sekä katoksille.

Tapahtumia tuvalla

 • Karjasillan seniorit kokoontuivat maanantaisin 41 kertaa
 • Perhekerho kokoontui keskiviikkoisin 32 kertaa
 • Sanataidekerho kokoontui 5 kertaa
 • Osuuskunta Maa-Gaia jakoi luomuruokaa ruokapiiriin kuuluville 9 kertaa
 • Lisäksi asukastupaa on vuokrattu 25 kertaa erilaisten kokouksien, tilaisuuksien ja kurssien järjestämiseksi
 • Atk-koulutusta yhdistyksen johtokunnalle ja muille sitä tarvitseville
 • Suuraluekokouksia 5 kertaa
 • Taidenäyttelyitä 5 kappaletta;
  • Talon henki 2.4. - 27.4.
  • Lasten taidenäyttely 1. - 31.5.
  • Accidental flashbacks/ Sirpa Dahlström 4. - 29.6.
  • Valokuvanäyttely taitavat kädet/ Johanna Uusiranta 1. - 31.10.
  • Timo Jarva 3.12.2012 - 13.3.2013
 • Taimenvaihtopäivä
 • Joulumyyjäiset, myyjiä 25 kpl

 

Asukastuvan kehitys

Asukastupaa on kehitetty ajan virtausten ja asukkaiden tarpeiden tyydyttämiseksi. Vuonna 2012 valittu johtokunta on kehittänyt asukastuvan toimintaa ja edesauttanut henkilökunnan ja asiakkaiden viihtyvyyttä tuvalla, sekä tuvan tarjoamissa työtehtävissä.

Tiedotustoiminta

Karjasiltalainen -lehden lisäksi ajankohtaisista asukasyhdistyksen asioista tiedotettiin asukkaille talouksiin jaettavilla omilla tiedotteilla. Tiedotteiden painatukseen saatiin avustusta Oulun kaupungilta. Tapahtumista, kuukauden ruokalistasta ja ajankohtaisista asukasyhdistyksen asioista tiedotettiin myös asukastuvan ja lähikaupan ilmoitustauluilla, sekä yhdistyksen Internet-sivuilla (www.karjasilta.fi). Kaupungin ulkoilmoitustaulua hyödynnettiin myös. Asukastuvalla pidetyistä tapahtumista mm. joulumyyjäisitä tiedotettiin erillisellä tiedotteella ja senior- ja perhekerhon tapahtumista Kalevan Oulussa tapahtuu-palstalla. Pihakirppis ilmoitus oli kaksi kertaa Kalevassa sekä kerran Oulu-lehdessä. Karjasillan asukasyhdistyksellä on käytettävissä sähköpostit.